Ge dig ut och fiska med en ATV

Med tiden hittar alla sportfiskare sina egna speciella fiskeplatser. Trots att du försöker hålla platsen hemlig är det oundvikligt att andra förr eller senare hittar din fiskeplats och du tvingas konkurrera med andra sportfiskare. Självklart kommer detta att irritera särskilt när du som fritidsfiskare endast vill få några timmar av fiske i lugn och ro med goda vänner. En bra fiskeplats blir populär ganska snabbt och det kan vara dags att börja söka efter nya ställen som inga andra sportfiskare känner till.

Undangömda ställen

För dig som har en fyrhjuling eller ATV hemma i garaget är det ganska enkelt ta dig till ställen som är mindre besökta av andra fiskare. Du kan ta dig till undangömda fiskeplatser som annars är svåra att nå med bil och som ofta kräver en lång vandring till fots. Med en ATV kan du med andra ord nå fina sjöar i mark och skog som andra har svårt att ta sig till, vilket även innebär att du slipper konkurrens från andra sportfiskare om bra fiskeplatser. Kom ihåg att en ATV måste vara registrerad för att du ska kunna ge dig ut i naturen. En fyrhjuling utan registrering får endast köras i ett inhägnat område.

Fiske med ATV

När du ger dig ut med en ATV för att fiska kommer du att behöva ta med dig fiskeutrustning, bete, fiskelåda, extra bränsle, mat och dryck till dig själv och eventuell campingutrustning för en längre fisketur. Det kan vara svårt att få plats med allt på en ATV och ett gott råd är att skaffa en ATV vagn. Hos Kellfri hittar du bra ATV vagnar av god kvalitet till riktigt bra pris. Kellfri erbjuder ett brett sortiment av olika ATV vagnar såsom gårdsvagnar och flakvagnar som dessutom finns i flera olika utföranden och storlekar. Samtliga ATV vagnar som säljs hos Kellfri har tydliga uppgifter om vikt, mått samt maxlast. Flera av ATV vagnarna kan uppgraderas med olika tillbehör och därmed anpassas till dina behov. ATV vagnar är gjorda för att hålla länge och har ett mycket stort användningsområde såsom vanligt trädgårdsarbete, frakter inom jordbruk, skogsbruk och transport av bytesdjur under jakt.

Fiskher, en ny fiske-app

Den nya appen Fiskher är en fiske-app som ger sportfiskare all information dom behöver. Via Fiskher får du tillgång till 12 000 fina fiskeområden utmed Sveriges kuster inklusive Mälaren, Värnen och Vättern, sexton fiskarter och tips för hur du bäst fångar dem. Dessutom erbjuder appen avancerade sjökort och vattendjup, informerar om skyddsområden. Appen har en fiskigenkänningsfunktion som kan vara särskilt praktisk för nybörjare. Det här är en unik app som ger sportfiskare möjlighet att hitta riktigt bra fiskeplatser genom att använda kartor och sjökort. Experter har studerat satellitfoton och kartor över hela Sverige och Skandinavien. Fiskeplatser har markerats baserat på de olika fiskarternas livsmiljö och så vidare. Dessa områden har sedan kvalitetssäkrats av lokala sportfiskare.

Oavsett om du använder Fiskher eller exempelvis fiskekartan.se så finns det massor av bra fiskeplatser över hela Sverige att upptäcka. Varför inte lasta upp din ATV och ge dig ut på en spännande weekendsemester med fiske- och campingutrustning.