Så hittar du en partner att fiska med!

De flesta som fiskar uppskattar också stillheten och att låta fisket vara en aktivitet som de genomför själva utan något som stör. Men, de betyder inte att de alltid föredrar att vara själva. I följande text får du tips på hur du hittar en partner att fiska med, oavsett om det du letar efter är en fiskekompis eller en fiskedejt.

Tips för att göra en fisketur till en lyckad dejt

Om du har en partner som kanske inte är jätteförtjust i att följa med dig att fiska så kan det ändå vara roligt att någon gång emellanåt förvandla fisket till en rolig dejt. Och om du inte redan har en partner att ta med på en dejt så kan det vara smart att använda sig av en dejting sajt för att hitta den där speciella personen. Var noga med att berätta om ditt fiske- och/eller friluftsintresse så ökar du dina chanser för att din blivande partner kommer att uppskatta ditt intresse lika mycket som du gör. Annars kan det bli mer komplicerat i ett senare skede, om det skulle visa sig att ni är för olika.

Istället för att bara packa ihop dina fiskegrejer och åka till närmaste ställe för att fiska så kan ni alltså göra det till en rolig utflykt och dejt. Förbered din partner på att ni ska ut och fiska så att personen ifråga kan välja lämpliga kläder och skor för att spendera en dag utomhus. Sedan packar du eller ni tillsammans en picknickkorg med lite extra goda saker i. Kanske något extra gott att dricka oavsett om det är extra gott kaffe eller en alkoholhaltig dryck (observera att alkohol inte får förtäras på offentliga platser). Sen åker ni ut till din favoritplats att fiska på. Berätta gärna för din dejt om varför det är din favoritplats och liknande.

Om din dejt inte har fiskat tidigare kan det vara schysst att ge honom/henne lite grunder i hur det fungerar samt vad hon/han kan behöva ha i åtanke när ni fiskar. Det är alltid extra roligt om du har bra knep att lära ut också. På det sättet lär ni känna varandra ytterligare utöver att ni gör en gemensam aktivitet.

Så hittar du fiskekompisar

Om du letar efter nya kompisar att fiska med och/eller att dela erfarenheter med så är det bästa stället att kolla på sajter som liknar den här. På olika sajter och digitala tidningars sajter så finns det ofta kommentarsfält som du kan använda dig av för att ställa frågor eller kommentera på olika saker som har med fiske att göra. På samma sätt kan du använda dig av sociala medier för att komma i kontakt med andra likasinnade både i närheten av där du befinner dig och i resten av världen.