Fiska i Karibien

Att fiska är en rogivande och rolig hobby. Hemma i Sverige är det ofta välbekanta fiskar vi kan plocka upp, så om man vill göra något extra av sin hobby kan man istället kombinera en längre resa med fiskandet. Ett resmål som blivit mer populärt för fiskare är Karibien. Där möts man av vackra blåa vatten, korallrev och fiskarter som vi inte kan se hemma i Sverige. Att kombinera en solsemester med en fisketur är både lärorikt och spännande. Förutom att man får en stunds avkoppling från vardagen kommer man lära sig mer om fiskarterna som finns i Karibien, och dessutom får man prova på hur det är att fiska i ett annat klimat än vårt eget. Det finns många platser man kan fiska på om man väljer att åka till Karibien, och det passar både för mer erfarna fiskare och sådana som är nybörjare men vill lära sig mer.

Vilken utrustning behöver man?

Om man väljer att ta en semesterresa till Karibien för att fiska kan man förbereda sig med den utrustning man behöver. Spön och beten kan man antingen välja att ta med sig hemifrån, eller köpa på plats. När det kommer till beten är det vanligt att man i Karibien använder lite annorlunda beten än vi gör, även om våra också fungerar. Olika beten lockar nämligen olika typer av fisk, och därför kan det vara klokt att köpa eller hyra några sådana på plats. Det andra man skall packa med sig är rätt kläder. Idag är det främst män som fiskar, men det finns organisationer som vill få fler tjejer intresserade och har skapat kläder som är speciellt framtagna för kvinnliga fiskare. Att ha rätt kläder när man fiskar kan vara avgörande för hur man upplever fisketuren. Är kläderna obekväma eller släpper igenom för mycket fukt blir det snabbt olidligt. Att investera i bra fiskekläder är därför något av det första man skall göra innan man ger sig iväg på sin resa.

Var kan man fiska i Karibien?

Man kan fiska på de flesta öar i Karibien. Skillnaden är att vissa av öarna har ett rikare fiskeliv och bättre platser för fiskandet. kryssningkaribien ger tips om bra öar man kan besöka där det också går att fiska. När man väl är på plats kan man välja att antingen fiska på egen hand, eller att anställa en guide som tar med en till olika platser som är kända för lokala fiskare. På många öar ordnas det även dagsturer för fiskare. Fördelen med att delta på en sådan tur eller att anlita en guide är att man får ta del av deras kunskap om vattnet, fiskarna och de bästa ställena att vara på. Vanliga fiskar man fångar i Karibien är bland annat Bonefish, som är en väldigt snabb silverfärgad fisk som rör sig i stora stim. Eftersom flertalet arter är okända för oss i Sverige är det bra att fråga kunniga personer på plats om vilka fiskar som går att äta och vilka som inte skall ätas.