Fiske som företagsaktivitet

När det är dags att planera nästa företagsaktivitet, eller team-dag, som det kallas på många arbetsplatser, är fiske en rolig aktivitet. Det bästa med att fiska är att man inte behöver vara proffs, utan det är en aktivitet som passar de allra flesta. Att tillbringa tid i naturen är också något som automatiskt sänker stressnivåerna, vilket gör medarbetare mer avslappnande tillsammans. Har man aldrig fiskat förut är det en utmärkt nybörjaraktivitet som främjar samarbete och kommunikation. Oftast är det någon i gruppen som kan fiska och som gärna instruerar de andra. Det går att fiska på många olika ställen runt om i landet, både i en insjö och på havet. Vad som passar bäst beror på säsong och storleken på gruppen.

Att tänka på inför fisketuren med företaget

Även om det finns flera fiskare inom företaget kan det vara bra att boka en arrangör som sköter hela upplägget – allt från utrustning till mat och dryck. En annan sak att tänka på är att det är viktigt med fiskekort men lokala regler förekommer och man bör alltid undersöka i god tid vad som gäller på den plats man tänkt fiska på. Det finns företag som anordnar guidade turer på havet där man kan prova på djuphavsfiske. Oftast går det att chartra dessa båtar för företagsaktiviteter och det är i många fall att föredra framför insjöfiske. Detta eftersom man slipper införskaffa fiskekort och kan överlåta hela arrangemanget till aktivitetssamordnaren som även tillhandahåller fiskeutrustningen. Arrangören vet också vilka regler som gäller till havs och kan instruera deltagarna på rätt sätt. Det är viktigt att komma ihåg att det finns regler även ute till havs. Att fiska är en rolig aktivitet som skapar gemenskap bland deltagarna. Det triggar även igång tävlingsinstinkten hos de medarbetare som vill kamma hem storfångsten.

Boka fisketur med guide

Det är mycket att ha i åtanke om man skall arrangera en fisketur med företaget. Ska man ut på öppet vatten måste man, utöver rätt fiskeutrustning, även ha flytvästar som är anpassade efter deltagarnas vikt. Det kan stå företaget dyrt om det händer en olycka som involverar medarbetare och det är viktigt att se till att företaget har försäkringar som även täcker aktiviteter utanför arbetsplatsen. I de allra flesta fall står ju företaget för kostnaden och det är inte så att det blir delgivning om någon inte betalar, men däremot kan företaget råka illa ut om det saknar skydd i händelse av olycka. Risken är i de flesta fall minimal men det är viktigt att förbereda sig på bästa sätt inför nästa företagsaktivitet. Detta med tanke på att många aktiviteter involverar riskbenägna situationer, som exempelvis go-karting eller fiske på öppna vatten. Det allra bästa är att boka en arrangerad fisketur med guide där arrangören tillhandahåller rätt utrustning till alla deltagare.