Fiske för nybörjare  

Har du någon gång funderat på att ta första bästa spö, lite metmask och ge dig av med vänner för att prova fiskelyckan? Du är inte ensam. Många människor lockas lite extra av tanken att sitta på en uppvärm sommarbrygga, se ut över vattnet och förhoppningsvis få upp en härligt fångst. Det finns dock en hel del tips och trix som kan vara värda att veta om innan man ger sig ut på ett fiskeäventyr.

Trots att man själv troligtvis föredrar en varm sommardag framför regn och rusk, så är det faktiskt precis efter regn som det är lättast att få någon fångst. När solen har legat på och värmt upp vattnet är fiskarna redan nere på Man holding fish after fishingbotten för att hålla sig svala. De kommer därför inte att märka av dina försök att locka med olika tilltalande beten.

När det kommer till bete är det många fiskare som rekommenderar den vanliga, hederliga daggmasken. Med daggmaskar kan du fånga alla möjliga sorters fiskar, som allt från abborre, mört eller brax, medan du med t.ex. majs enbart kan fånga vitfisk. Det kan vara lite knöligt i början, men internet är en riktigt stor källa till mycket smart och nödvändig information.

Som nybörjare varken behöver eller bör man lägga alldeles för mycket pengar på sin utrustning. Nuförtiden kan man hitta fullt fungerande utrustning för någon hundralapp och att köpa fiskespön och olika beten för flera tusen är mer aktuellt för den aktive proffs- eller fritidsfiskaren. Att kolla på olika köp- och säljsidor är också ett mycket bra sätt att investera i sitt första fiskespö.

Man kan lätt säga att det finns en hel del olika tips för den som vill lära sig att fiska. Kanske vill man enbart ta lite extra vara på sommardagar, eller så har man drömmar om att en dag bli en riktig sport- eller storfiskare själv.

Genom att först ta reda på så mycket information om fiske som möjligt, ökar du dina chanser att komma hem med en bra fångst. Kom ihåg att alltid slänga tillbaka fisken du inte planerar att äta upp, de större fiskarna gör gott för biståndet och även dessa kan med fördel släppas tillbaka.